Vanilje lagkagebund

Vanilje lagkagebund

Kagebunden er super nem at lave, så jeg håber at du får lyst til at forsøge dig med den.

Nedenstående portion er passende til 2 tynde lagkagebunde bagt i en rund form med en diameter på ca. 20 cm. Hvis du ønsker at bage en lagkagebund af samme størrelse som beskrevet under kakaolagkagebunden, så brug de mændger, der er nævnt der og tilpas melet forholdsmæssigt derefter.

Jeg anbefaler at du bager hver lagkagebund for sig og ikke bager en samlet bund, der derefter skal deles i 2 eller mere. Kagebunden bliver meget luftig og en lille smule klistret på overfladen. Den er med andre ord ikke nemt at lave et pænt snit.

Ingredienser til lagkagebunden:

  • 4 æg
  • 95 flormelis
  • 2 vaniljestænger
  • 40 gram mel

Fremgangsmåde:

Gør din bageform klar ved at ligge et stykke bagepapir i bunden. Hvis bageformen ikke er en slip-let-form, så smør siderne for en sikkerheds skyld. Bagepapiret i bunden går at det bliver super nemt at få kagen ud af af formen, når den er bagt færdig.

Skil æggehvider og æggeblommer fra hinanden.

Æggehviderne piskes med en piskemaskine eller lignende. Når æggehviderne er pisket halv stive, hældes ca 30 gram af flomelisen ned til æggehviderne imens du pisker videre til æggehviderne er pisket helt stive.

Nu piskes æggeblommerne sammen med resten af flormelisen så længe, at der dannes mønstre i æggemassen, der kun forsvinder langsomt.

Del dine vaniljestænger og put vaniljekornene ned i æggemassen. Pisk det hele godt sammen med din piskemaskine.

Derefter sigtes melet ned i æggeblommemassen, som derefter vendes forsigtigt deri, så det bliver til en ensformig masse.

Nu vendes æggehviderne i æggeblommemassen så der er en igen dannes en ensformig dejmasse.

Dejen hældes i den valgte form og bages i ovnen i 8-10 minutter ved 190 grader. Når tiden er ved at være gået, tjekker du lige efter med stikkepind-metoden for at se om kagebunden har fået nok. Når du kan stikke strikkepinden ned i dejen, og tage den op igen uden, at der sidder noget fast på strikkepinden, er kagebunden bagt færdig.

Nu er kagebunden bagt færdig og du kan, efter den er kølet lidt af på en rist, fortsætte med at lave din kage. Husk at fjerne bagepapiret i bunden af lagkagebunden.

God fornøjelse og velbekomme