Mors Chokoladekage (den klassiske)

Mors chokoladekage

Denne kage er ren nostalgi for mig. Det er den chokoladekage, som jeg er vokset op med, og som et eller andet sted har været med til at give mig min interesse for chokolade. Lidt pudsigt idet der ikke er chokolade i kagen, men “kun” kakaopulver.

Den er dejlig nem at lave, det kan næsten ikke gå galt og resultatet er ganske udemærket. Specielt hvis du tager dig tiden til at dele kagen når den er bagt og putter noget creme i midten. Så er den faktisk rigtig god. Se forslag til smørcreme andet sted på min hjemmeside.

Det skal lige tilføjes at kagen kan bruges på utallige måder. Bag den som en klassisk bradepandekage, i en form, der passer til lejligheden, muffins eller skær kagen ud på anden måde, så den f.eks. kan bruges i portionsanretninger.

Da jeg var lille, blev kagen altid bagt i en bradepande, men man kan også sagtens bruge den til muffins eller lignende.

Billedet til højre er ½ portion af nedenstående opskrift bagt i en 20 x 20 cm firkantet form og derefter piftet op med en portion vaniljesmørcreme samt drysset med flormelis og kakaopulver på toppen.

Ingredienser til min mors chokoladekage:

  • 300 gram sukker
  • 2 æg
  • 100 gram smør
  • 300 gram mel
  • 55 gram kakao
  • 1 teske natron
  • 1 teske bagepulver
  • 1 teske vaniljesukker
  • 2 dl mælk

Fremgangsmåde:

Først blander du mel, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål. Rør en lille smule så det hele bliver blandet godt og næsten får en ensartet farve.

Derefter putter du æg, sukker og smør op i en anden skål. Skålen må ikke være alt for lille, for der skal også være plads til de øvrige ingredienser senere. Pisk rigtig godt og længe med en el-pisker så blandingen er ensformig og uden klumper.

Når æggemassen er klar, tilsættes melblandingen og mælken. Rør forsigtigt med el-piskeren til at starte med og sæt tempoet op når det meste af melblandingen er rørt sammen med æggeblandingen. Pisk gerne i 2-3 minutter.

Hæld dejen op i din bageform/bradepande og bag den i ovnen ved 175 graden. Hvis den bages som en stor kage, så bag den i 30-35 minutter. Hvis du laver muffins eller en mindre kage, så reducer bagetiden og lav løbende strikkepind-testen. Jeg plejer at bage muffins i 18-20 minutter.

Nu har du en chokoladekage, der enten, efter afkøling, er klar til at blive pyntet, eller klar til servering. Den kan godt serveres varm sammen med lidt vaniljeis. Det er ikke helt tosset.

God fornøjelse og velbekomme