




Jeg har i et stykke tid været på jagt efter en god opskrift på chokoladescones. Nu tror jeg at jeg har fundet den.
Man kan næsten få chokoladescones ethvert sted med bake-off, der har respekt for sig selv. Men de er dog sjældent super gode. Både mht. at de tit bliver lidt for tørre og ikke indeholder vildt meget chokolade indeni. Men det kan vi jo selv styre, hvis vi selv bager dem.
Scones stammer fra England, hvor det er en slags kage, som typisk serveres sammen med eftermiddagsteen. Det er i hvert fald det, som jeg har læst mig frem til. Scones er bedst friskbagte eller dagen efter. Dejen indeholder en del smør, så de bliver hurtigt lidt for tørre.
Nedenstående opskrift har jeg fundet på nettet, og derefter tilføjet chokolade. Så den kan sagtens laves uden chokolade eller med andet i stedet for. Men jeg synes selvfølgelig mest om chokolade-udgaven, nu når jeg er choko-man. Og gerne masser af chokolade. Så hvis du gerne vil bruge mindre chokolade end jeg gør, kan det sagtens lade sig gøre.
Jeg får 12 små scones ud af denne opskrift.
Ingredienser til chokoladescones:
- 280 gram mel
- 4 teske bagepulver
- 50 gram alm. hvidt sukker
- En knivspids salt
- 100-150 gram god mørk chokolade
- 75 gram usaltet smør
- 1,2 dl mælk
- 0,6 dl. creme fraiche
- 1 æg til pensling
- 1 spiseske mælk til pensling
Fremgangsmåde:
Hak din chokolade groft, så stykkerne ikke bliver alt for små.
Bland mel, tørgær, sukker og salt sammen i en stor skål.
Skær smørret ud i firkanter og put smørret ned i melblandingen. Smuldre nu smørret, så det bliver delt godt ud og får størrelse med ærter eller lignende. Smørret skal forblive i små klumper i resten af melblandingen. Bland derefter den hakkede chokolade ned til melblandingen og rør det forsigtigt rundt.
Bland mælk og creme fraiche sammen i en skål for sig. Når dette er blandet godt sammen, hælder du blandingen ned til melblandingen. Rør nu forsigtigt til det hele begynder at klumpe sammen. Ælt dejen forsigtigt sammen med hænderne, kun lige til den hænger sammen og der ikke er flere krummer i skålen. Du må ikke ældte dejen så meget, så smøret æltes helt ud i dejen. Det er meningen at smøret skal forblive i små klumper inde i dejen.
Form nu dejen til 12 små firkanter og læg den på en bageplade med bagepapir på. De må gerne ligge så de ligger tæt på hinanden, ca. ½ cm eller lidt mindre. Selvom der er gær i dejen, kommer de ikke til at hæve vildt meget under bagningen. Hvis du ønsker store scones, laver du dem bare lidt større.
Bland ægget og den ene spiseske mælk sammen og pensl sconesene med æggeblandingen. Lad nu sconesene stå og hvile i 10 minutter.
Varm ovnen op til 200 grader og bag sconesene i ca. 15 minutter i midten af ovnen.
Når sconesene er bagt færdigt, lægges de forsigtigt over på en risk, til de er kølet af og blevet mere faste. Efter afkølingen er de klar til servering.
Velbekomme og rigtig god fornøjelse.